Musikkverksted

Musikkverksted

For 1.-4. klasse

Tekst, melodi og musikk på bare et par timer?? Joda, det går fint det. Kanskje blir det musikkvideo av det også.


Med en rekke enkle øvelser, som gir resultater hver gang, jobber ungene fram sine egne låter. Her blir bursdagsdatoer, telefonnummer, navn på kjærester og alt mulig annet til klingende toner.


Må du kunne spille et tradisjonelt instrument for å kunne lage musikk? Neida, vi bruker bare de tingene som finnes rundt oss til daglig - melkekartonger, kjøkkenredskaper, flasker osv.Fra idé til ferdig låt

I løpet av verkstedet får elevene være med på prossesen med å lage en sang. Vi starter med å gå på jakt etter lyder som kan bli til musikk. Disse putter vi inn i datamaskinen, og jeg former de om til et musikalsk komp.

 

Så må vi skrive tekst. Ungene kommer med idé til tema, og  ord/rimord som vi kan bruke i teksten. Vi lager en melodi med musikkdetektivens kodepiano - så er det nesten bare å synge i vei.


Hvis vi har tid, så får ungene tegne  sangen,  og så lager vi en musikkvideo som de kan vise hjemme :)


Elementer i verkstedet:

  • Kort konsert med Musikkdetektiven
  • Finne lyder, lytte.
  • Lage musikk av lydene
  • Skrive tekst
  • Lage melodiI tillegg kan vi utvide verkstedet med en grafitti-gruppe og break dance-gruppe

Musikkvideoverksted


Videoen ovenfor ble laget på et musikkvideoverksted på Jernbanemuseet på Hamar i 2016. Ungene var med på å foreslå ord til teksten, og lage melodien. Etterpå tegnet de sangen vi hadde laget, før jeg puttet alt sammen til en video, som ble vist før vi reiste hjem.


Det er også fint hvis ungene vil tegne tegninger til et gitt teme i dagene før verkstedet. Så kan vi bruke tegningene som utgangspunkt for å lage sang, og det går raskere å lage musikkvideo av bildene.

Kontakt:

Halvard Bjørkås

Mobil: 913 33 156

Epost: halvard@bjorkas.no